contactloos betalen

Voor ondernemers zijn kosten altijd belangrijk. Wanneer je je eigen bedrijfje bent begonnen dien je veel noodzakelijke uitgaven te doen, waarvan een pinautomaat er vaak een is. Maar wat kost pinnen precies en welke kosten zijn er als ik een pinautomaat wil kopen?

De kosten van het pinnen zelf
Bij traditionele aanbieders betaal je vaak een vast bedrag per pintransactie, vaak rond de 25 cent. In het verleden kozen winkeliers er vaak voor om deze kosten door te berekenen aan de klant, maar tegenwoordig zien we dit weinig meer. Het is nu vaak lastiger te zeggen wat pinnen kost. Vaak hanteren banken een all-in prijs, waarbij je een vast maandelijks bedrag betaalt.

Andere aanbieders hanteren een percentage per transactie. Dit kan een vast of flexibel tarief zijn. Bij een vast tarief betaal je bijvoorbeeld over elke transactie, ongeacht de hoogte, 2,50%. payleven kent een flexibel tarief, waarbij je een lager tarief betaalt indien je maandelijkse omzet hoger is. Zo groeit payleven mee met jouw onderneming.

De kosten van het kopen van een pinautomaat
Voor een pinautomaat betaal je vaak een van tevoren afgesproken bedrag. Het is belangrijk om op te letten of je het apparaat huurt (en dus weer moet retourneren) of koopt (en het dus jouw bezit wordt). Vaak betaal je bij kopen een groter bedrag in één keer, maar bij langdurig gebruik is dit zeker de investering waard.

De kosten zijn afhankelijk van de functionaliteiten van het apparaat. Zo biedt payleven de payleven Classic aan ter waarde van €65 en de payleven Plus ter waarde van €79. De laatste variant maakt het ook mogelijk om contactloos te pinnen. Baseer je keuze voor een pinautomaat niet alleen op de kosten bij aanschaf, maar kijk ook goed welke functionaliteiten jouw bedrag nodig heeft.

Conclusie
Het is dus niet zo eenduidig te zeggen wat pinnen kost. Belangrijk is om te kijken naar de kosten voor het pinnen zelf en vervolgens na te gaan wat het pinapparaat moet kunnen. Dit heeft uiteraard invloed op de kosten van de pinautomaat die je gaat kopen.

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, , ,