waar-kan-je-contactloos-betalen

Contactloos betalen is inmiddels helemaal doorgebroken. Veel mensen waarderen deze snelle en handige manier van afrekenen. Maar waar kan je contactloos betalen? Is contactloos betalen in winkels al gemeengoed, of zijn contactloze pinapparaten nog lastig te vinden? In deze blogpost proberen wij enige opheldering te geven.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de vraag waar je contactloos kan betalen is helaas niet volledig te beantwoorden. Er wordt geen overzicht bijgehouden en er is ook (nog?) geen kaart beschikbaar waarop je dit in één oogopslag kunt zien. Dit artikel is dus vooral gebaseerd op ervaringen. In veel winkels is het namelijk al mogelijk om te betalen zonder je pincode in te voeren.

Grote ondernemingen vervangen vaak in één keer al hun pinapparaten. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom de ene fastfoodketen contactloos betalen wel aanbiedt en de andere misschien (nog) niet. Winkels waar je contactloos kan betalen zijn onder andere H&M, Ikea en de winkels op treinstations. Een pinapparaat dat geschikt is voor contactloze betalingen herken je aan het logo, dat een beetje lijkt op een WiFi-logo. Dit staat vaak op het pinapparaat zelf, of de winkelier gebruikt bordjes om duidelijk te maken dat in hun winkels contactloos betalen mogelijk is.

Contactloos betalen wordt in winkels steeds meer geaccepteerd. Ondernemers willen hun klanten zoveel mogelijk gemak geven en de verwachting is dan ook dat velen snel zullen overstappen op een contactloos pinapparaat. Je merkt dat zelfs op festivals de mogelijkheid nu vaak wordt geboden. En wat denk je van proeven met contactloos betalen in het openbaar vervoer? Dit laat zien dat ook in andere sectoren deze manier van afrekenen steeds populairder wordt.

Hopelijk is over een aantal maanden een blogpost als deze niet meer nodig, omdat de vraag ‘waar kan je contactloos betalen’ niet meer gesteld hoeft te worden. Het aanbod breidt zich nu al razendsnel uit en in de meeste winkels kun je al afrekenen via deze nieuwe betaalmethode.

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, ,