pinautomaat-kopen-marktplaats

Wanneer je op het punt staat om een pinautomaat te kopen, zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Voor veel ondernemers spelen kosten een grote rol. Bij zo iets belangrijks als je eigen pinapparaat, is het echter niet raadzaam om voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. In deze blogpost leggen wij uit waarom het geen goed idee is om een pinautomaat te kopen op Marktplaats of soortgelijke website, en hoe je ervoor kunt zorgen dat de kosten van je pinapparaat niet te hoog worden.

Doorverkopen of licenseren
Veel aanbieders van pinautomaten hebben in hun Algemene Voorwaarden opgenomen dat het pinapparaat niet doorverkocht of verhuurd mag worden. Wanneer een gebruiker er voor kiest het apparaat toch verder te verkopen via bijvoorbeeld Marktplaats, zijn zij dus in overtreding. Dit kan er toe leiden dat jij als koper vervolgens het pinapparaat niet kunt gebruiken.

Garantietermijn
Wanneer je een pinautomaat wilt kopen op Marktplaats, bedenk je dan dat de kopersbescherming veel lager is. Een pinapparaat heeft een bepaalde garantietermijn, welke ingaat op het moment van de originele koop. Wanneer jij een tweedehands apparaat koopt, loopt deze termijn gewoon door. Het zou dus kunnen dat het pinapparaat al buiten de garantietermijn valt, of nog slechts 1 maand garantie heeft. Het is beter dat de kosten voor het pinapparaat iets hoger zijn, als dat ervoor zorgt dat je langer garantie hebt.

Onbruikbaar
Sommige apparaten zijn ingesteld voor slechts één gebruiker. Wanneer je zo’n pinapparaat overkoopt, bestaat er een kans dat deze niet aan jouw account gekoppeld kan worden. Je zit dan dus opgescheept met een pinautomaat die niet werkt. En dan is het nog maar de vraag of je je geld weer terugkrijgt..

Wat dan?
Je voelt het misschien al een beetje aankomen: het beste is om een origineel apparaat te kopen. Dit is misschien even een investering, maar garandeert wel dat je een goed werkend en legaal pinapparaat hebt, waar ook nog eens garantie op zit. Voor slechts €79 heb je al je eigen pinapparaat. Wij zeggen dus: ga geen pinautomaat kopen op Marktplaats, maar probeer de kosten van je pinapparaat laag te houden door te kiezen voor een aanbieder met een flexibel tarief.

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, , , , ,