pinapparaat aanschaffen

Bij veel ondernemingen dringt op een gegeven moment de vraag zich op: wordt het geen tijd om een pinapparaat aan te schaffen? Voor veel consumenten is betalen met de bankpas immers de gewoonste zaak van de wereld, en als ondernemer wil je hen graag deze betaalmogelijkheid aanbieden. In dit artikel leggen wij uit waar je op moet letten wanneer je een mobiel pinautomaat wilt kopen.

Gebruik
Als je een pinapparaat gaat aanschaffen is het allereerst belangrijk om te bedenken waar je het pinapparaat voor wilt gebruiken. Wil je dit bijvoorbeeld enkel in een winkel gebruiken, of ook wanneer je bij de klant op bezoek gaat? Dit is van grote invloed op het type pinapparaat dat je het beste kunt kiezen. Sommige aanbieders kennen een vaste terminal die je op één plek aansluit, terwijl anderen een mobiel pinautomaat aanbieden dat je overal mee naar toe kunt nemen.

Kosten
Ook niet onbelangrijk: de kosten. Deze kosten kunnen bestaan uit meerdere componenten. Zo betaal je bij sommige aanbieders een vast bedrag per maand, waarvoor je onbeperkt transacties kunt doen. Bij andere aanbieders betaal je een bedrag zodra je het pinapparaat koopt en vervolgens betaal je nog een flexibel tarief per transactie. Vraag jezelf daarom goed af hoe vaak je het pinapparaat wilt gebruiken en wat voor bedragen ermee zullen worden afgerekend. Als je dan een mobiel pinautomaat gaat kopen kun je beter inschatten of je de kosten eruit zult halen.

Opzegtermijn
Organiseer je een eenmalig evenement waarvoor je een pinapparaat gaat aanschaffen? In dat geval wil je geen langlopend abonnement afsluiten. Voor dit soort ondernemers bestaan aanbieders die geen kosten vragen wanneer je het apparaat niet gebruikt. Je betaalt enkel een kleine aanschafprijs. Dit kan misschien een investering lijken, maar wanneer je voor elk evenement een pinapparaat huurt ben je op de lange termijn duurder uit. Het kan daarom verstandig zijn om ook bij sporadisch gebruik een mobiel pinautomaat te kopen.

Er is dus geen gouden formule om te bepalen welke optie voor jou de beste is. Elke onderneming is uniek en daardoor is niet elke aanbieder van pinapparaten even geschikt. Door van tevoren goed over bovenstaande punten na te denken, kun je een gedegen keuze maken. Veel succes!

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, , , , ,