contactloos-betalen-waar

Contactloos betalen heeft een enorme vlucht genomen. Het grote voordeel van deze betaalmethode is de snelheid: je houdt de kaart simpelweg tegen een pinautomaat aan en kunt afrekenen. Er is bijna altijd wel een pinapparaat in de buurt waar je contactloos kunt betalen. In dit artikel leggen we uit waar contactloos betalen mogelijk is en hoe je kunt zien waar het dichtstbijzijnde pinapparaat zich bevindt.

Waar kun je contactloos betalen?
Vele winkels hebben al de mogelijkheid om contactloze betalingen te accepteren. Maar ook in andere sectoren kom je steeds vaker een pinapparaat tegen dat geschikt is voor contactloze betalingen. Denk bijvoorbeeld aan markten en beurzen, of in de horeca. De bedragen die hier worden afgerekend zijn over het algemeen laag, waardoor contactloos betalen een interessante mogelijkheid kan zijn. Bij bedragen onder de 25 euro hoeft immers geen pincode ingetoetst te worden, wat de snelheid ten goede komt. U herkent een contactloos pinapparaat aan het volgende symbooltje:

ContactlessIndicator_blk_rgb

Hoe weet ik of er een pinapparaat in de buurt is?
Er bestaan bepaalde apps waarmee je eenvoudig kunt zien waar de dichtstbijzijnde pinautomaat zich bevindt. Denk aan Pin! of Pinautomaat. Deze apps gebruiken je locatie om te bepalen waar de dichtstbijzijnde automaat zich bevindt. Denk er wel aan dat dit pinautomaten zijn waar je geld kunt opnemen: het pinapparaat bij de kassa waar je enkel (contactloos) kunt afrekenen wordt hierin niet getoond. Tegenwoordig is het echter vaak zo dat bijna overal met de pinpas betaald kan worden. Indien dit niet kan, laat de app dus eenvoudig zien waar je snel contant geld kunt opnemen zodat je wel gewoon kunt afrekenen.

Conclusie
De vraag waar contactloos betalen mogelijk is, is lastig te beantwoorden. Er zijn steeds meer aanbieders van deze betalingsmethode, maar helaas kunt u van tevoren niet uitzoeken waar u terecht kunt voor een contactloze betaling. Indien de mogelijkheid wordt geboden, geeft een ondernemer dit vaak wel duidelijk aan en ook aan het pinapparaat zelf kunt u zien of deze geschikt is voor contactloze betalingen. Het is wel mogelijk om te bepalen of er een pinapparaat in de buurt is. Download een van de apps en u weet altijd waar u geld uit de muur kunt halen! Wellicht dat dit in de toekomst ook beschikbaar komt voor contactloze betalingen?

Category:
Advies voor ondernemers
Tags:
, , , ,